FSMVÜ | Hulâsatü’l-Efkâr” Fıkıh Usûlü Okumaları-II
Fıkıh Atölyesi
Hulâsatü’l-Efkâr” Fıkıh Usûlü Okumaları-II

Program kapsamında hâlihazırda Kâsım b. Kutluboğa’nın Fıkıh Usulü alanında telif ettiği “Hulâsatü’l-Efkâr Şerhu Muhtasari’l-Menâr” adlı eser okutulmaktadır. Bu eser,  Osmanlı medreselerinde asırlarca ders kitabı olarak okutulmuş, Hanefî ilim çevrelerinde geniş kabul görmüş, üzerine pek çok ilmi çalışma yapılmış olan Nesefî’nin “Menâru’l-Envâr” adlı eserinin İbn Habîb el-Halebî tarafından yapılan muhtasarının şerhidir. Eser klasik Hanefî Fıkıh Usûlü Literatüründe başlangıç seviyesinde bir kitaptır.

Dersler, zoom üzerinden her hafta Pazartesi günü saat 14.00-15.00 arasında yapılmakta olup bayan öğrencilere yöneliktir.

Programda, başlangıç seviyesinden başlayıp öncelikli olarak Hanefî usul literatüründen temel eserleri okutmak, alanla ilgili temel kaynakları tanıtmak, bu kaynakları okuyup anlama becerisi kazandırmak ve genel olarak İslam Hukuk Metodolojisi hakkında bilgi edindirmek amaçlanmaktadır.