• iif@fsm.edu.tr

Sınav Kuralları

Kıymetli öğrencilerimiz

Fakültemiz 2021-2022 öğretim yılı güz yarıyılı dönem sonu (final) sınavları bildiğiniz üzere çevrimiçi olarak yapılacaktır. Sınavlarda uyulması gereken kurallar aşağıda yer almaktadır.

Her birinize başarılı bir sınav dönemi ile birlikte sağlık ve afiyet dileriz.

DEKANLIK

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Sınav Kuralları

1.       Öğrenci sınav boyunca bilgisayar ekranında kendisi ve masası görünecek şekilde ekran görüntüsünü/bilgisayar kamerasını açık tutmalıdır. Aksi takdirde sınava girmemiş sayılacaktır.

2.       Öğrenci, sınav süresince öğrenci kimlik belgesini ve TC kimlik kartını yanında bulundurmak ve dersin öğretim elemanının istemesi halinde ekrandan göstermek zorundadır, aksi takdirde sınavı geçersiz sayılır.

3.       Öğrenci sınav saatinden 10 dakika öncesinde sınava girmek için gerekli hazırlık ve kontrolleri yapmalı ve sınava vaktinde girmelidir.

4.       Öğrenci, yanında sadece silgi, kurşun kalem ve tükenmez kalem bulundurur. Yakınında kopya sayılabilecek herhangi bir metin veya materyal bulunduramaz.

5.       Sınav kurallarına uymayan öğrenci hakkında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nin ilgili hükümleri uygulanır.

أعزائنا الطلاب،

كما تعلمون فان الامتحانات النهائية بالفصل الدراسي الخريفي للعام الدراسي 2021-2022 ستكون عبر الانترنت. وعليه فان هناك قواعد موضحة أدناه لهذه الامتحانات يجب الالتزام بها.

متمنين لكل طالب منكم بدوام النجاح والتوفيق والصحة والعافية ،،،

العمادة

قواعد الامتحانات في كلية العلوم الاسلامية بجامعة السلطان محمد الفاتح الوقفية:

1-   يجب على الطالب ان يفتح كاميرا الكمبيوتر (الحاسوب) لتظهر صورته وصورة الطاولة المتواجد عليها على الشاشة كما يجب عدم اقفالها وإلا فسيتم اعتباره بانه لم يدخل هذا الامتحان.

2-   يجب على الطالب أن تكون بجانبه هوية الطالب والهوية الوطنية التركية ويجب عليه ابرازهما للأستاذ على الشاشة عند الطلب وإلا سيتم إلغاء امتحانه.

3-   يجب على الطالب ان يقوم بتجهيز نفسه وعمل جميع الترتيبات اللازمة قبل دخول الامتحان بــــ 10 دقائق من وقت الامتحان. كما يجب عليه دخول الامتحان في الوقت المحدد له.

4-   يجب أن يكون على طاولة الطالب محاية وقلم حبر وقلم رصاص فقط. ولا يسمح بوجود أي مستندات ومستلزمات ووثائق أخرى كونها تعتبر أدوات للغش.

5-   سيتم تطبيق الأحكام التأديبية ذات الصلة الموجودة في لوائح مؤسسات التعليم العالي بحق كل طالب لن يلتزم بقواعد الامتحانات للأهمية القصوى.