FSMVÜ | ''Hak Dini Kur’an Dili” Tefsiri Okumaları-1
Tefsir Atölyesi
''Hak Dini Kur’an Dili” Tefsiri Okumaları-1

Fakültemiz Öğretim Elemanlarından Dr. öğr. üyesi Fatma Çetin tarafından gerçekleştirilecek olan Elmalılı Muhammed Hamdi’nin (ö. 1942) Hak Dini Kur’an Dili Tefsiri Okumaları-1 programı 6 Mayıs 2021’de çevrimiçi olarak başlayacaktır.
Program üniversite ve bölüm ayrımı olmaksızın lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik olup haftada bir kere olmak üzere Perşembe günleri gerçekleştirilecek, dersler zoom üzerinden gerçekleştirilecektir.
Bu ilk dönemde eserden Kur’an-ı Kerim’in 30. Cüzünü meydana getiren surelerin tefsirinin yapılması planlanmıştır.
Program postmodernizm ve küreselleşme perspektifinden İslam’ı hedef alan tartışmaları merkeze alacak ve bu tartışmaların ortaya çıkardığı problem ve ihtiyaçlara Kur’an-ı Kerim’in klasik tefsir kaynakları ışığında hazırlanmış bu güzide eserden çözüm ve cevap bulmayı amaçlayacaktır.

Not: Ramazan nedeniyle ilk oturum 21.00 da başlayacaktır.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN