FSMVÜ | Hafızlık Bursundan Yararlanan Öğrencilerimizin Dikkatine,
Hafızlık Bursundan Yararlanan Öğrencilerimizin Dikkatine,

Fakültemize 2020-21 öğretim yılı itibariyle kayıt yaptırıp Üniversitemiz Burs Yönergesinin 10/3/b maddesi gereği Hafızlık belgesi Üniversitemize kayıt yaptırdığı tarihten 18 ay önceki bir tarihte alınan öğrencilerimizin mülakatları 12 Kasım 2020 günü her öğrenci için belirlenmiş olan ekte (EK-1) verilen giriş zamanına riayet edilmek suretiyle Fatih Yerleşke binamızın belirtilen dersliklerinde yapılacaktır. Mülakat uygulama esaslarına ilişkin hususları aşağıda bulabilirsiniz.

1. Mülakata katılacak öğrenciler kendileri için belirlenen gün ve saate riayet etmekle sorumludurlar. Mülakat saatinden 60 dakikadan daha erken gelen öğrenci binaya alınmayacaktır. Mülakatlar her öğrencinin tek başına mülakat salonuna alınacağı şekilde tertip edilecek, salon dışında gerekli sosyal mesafe kuralına uyulması istenecektir.

2. Yurt dışına çıkış yapmış ve zaruri sebeplerle gelemeyecek durumda olan öğrencilerimizin e-devlet sistemi üzerinden geriye dönük 1 yıl için alacakları “EGM Yurda Giriş Çıkış Belgesi”ni ekte yer alan (EK-2) dilekçe ekinde 9 Kasım 2020 tarihine kadar iif@fsm.edu.tr adresine e-posta olarak göndermeleri gerekmektedir. Değerlendirme ardından talebi kabul edilen öğrencilerin mülakatları kendilerine bildirilecek farklı bir tarihte online olarak yapılacaktır. Sınav öncesinde giriş yapacağı platform link bilgileri paylaşılacak öğrencilerin ibraz ettiği bilgi ve belgelerde yanlış bilgilendirme ve mülakata katılımın yurtdışından olmadığının tespiti halinde mülakata girmiş olsa dahi disiplin soruşturması başlatılacak, burs haklarını yenilenmemek üzere kaybedeceklerdir. Online sınavda uygulanacak kurallar aşağıda belirtilmiştir.

1. Öğrenci sınavdan 5 dk önce mülakat platformuna üniversite hesabıyla giriş yapılmalıdır.
  2. Komisyon üyesi öğrencinin kimliğini doğrulamak için öğrenciden kamera ve mikrofonunu açmasını ister.
  3. Komisyon üyesi, öğrencinin bulunduğu odanın kapısının kapalı olduğundan ve odada kendisinden başka kimsenin olmadığından emin olmak için telefon kamerasıyla bulunduğu odanın görüntüsünü ister.
  4. Öğrenci, üzerinde hiçbir kitap ve çalışma kâğıdı bulunmayan, ders notlarının asılı olmadığı bir duvara dayalı çalışma masası kullanmalıdır. Gözetmen sınav ortamında kopya araçlarının olmadığından emin olmak için öğrenciden telefon kamerasıyla çalışma masasının ve etrafının görüntüsünü ister.
  5. Masanın üzerinde şarjı dolu kişisel bilgisayar ve akıllı telefon ile (ihtiyaç halinde şarj için) elektrik bağlantı kablosu haricinde hiçbir şeyin olmasına izin verilmez.
  6. Komisyon üyesi, aynı anda hem öğrencinin hem de bilgisayar ekranının yan profilden görülebilmesi için öğrenciden telefonunu, kamerası ve mikrofunu açık halde bir şeye dayamasını ister.
  7. Sınav esnasında konuşmak, ayakta durmak, kamerayı ve mikrofonu kapatmak, ekran görüntüsü almak, başka bir bilgisayardan yeni bir tarayıcı açmak, sınav ortamına başka bir kişinin girişi durumlarında öğrencinin sınavı geçersiz sayılır ve bu durum komisyon üyesi tarafından sınav izleme kâğıdına not edilir.

EK1: http://www.fsm.edu.tr/resim/Dosya/EK-12020-11-11-01-25-44pm.pdf

EK2: http://www.fsm.edu.tr/resim/Dosya/EK-2_e12020-10-28-08-45-59am.fr-002-ogrenci-dilekce-formu-1-2020-07-18-12-34-352020-10-28-08-45-59am.doc