İslami İlimler % 100 Burslu
FSMVÜ | Yaz Okulu Hk.
Yaz Okulu Hk.

Fakültemiz Öğrencilerinin Dikkatine,

Duyurusunu yaptığımız yaz öğretimi başvurularında yeterli sayıya erişilemediği için bu yıl Fakültemizde yaz öğretimi dersi açılmayacaktır. Bu gerekçeyle Fakültemiz dışında bir başka Yükseköğretim Kurumundan ders almak isteyen öğrencilerimizin aşağıda ismi yer alan Kurumlardan belirtilen koşulları sağlaması durumunda ders alabilecektir.

Başvuru yapacak öğrencilerimizin ekte yer alan başvuru formunu eksiksiz doldurarak ekleriyle birlikte Dekanlık Makamına teslim etmeleri gerekmektedir.

Azami 15 AKTS’lik dersin alınabileceği yaz döneminde Dekanlık onayı alınmaksızın alınan dersler dikkate alınmayacaktır.

Kayıt sürecinde başvurulan Yükseköğretim Kurumunun kayıt tarihleri geçerli olacak olup dönem sonunda öğrenci için hazırlanan not dökümünün (transkript) Fakültemize intikalinden öğrencimiz sorumlu olacaktır.

Aşağıda ismi yer alan yükseköğretim kurumlarında yine aşağıda belirtilen koşullar göz önünde bulundurularak yaz öğretiminde ders alınmasının kabulüne;

• Atatürk Üniversitesi/ İlahiyat Fakültesi
  • İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi / İslami İlimler Fakültesi
  • Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi / İlahiyat Fakültesi
  • İstanbul Üniversitesi / İlahiyat Fakültesi
  • Marmara Üniversitesi / İlahiyat Fakültesi
  • Necmettin Erbakan Üniversitesi / Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
  • Yalova Üniversitesi / İslami İlimler Fakültesi
  • Mardin Artuklu Üniversitesi / İslami İlimler Fakültesi

Taban Puan: Teklif edilen yükseköğretim kurumunun ders alınan yıldaki bölüm giriş taban puanının Bölümümüz giriş puanından yüksek olması durumunda;

Öğretim Dili: Teklif edilen bölüm öğretim dilinin %100 Arapça olması durumunda;

Not: Pedagojik Formasyon kapsamında ders almak isteyen öğrencilerimizin, yukarıda belirtilen kurumların dışında taban puanı Fakültemiz taban puanından yüksek olan farklı bir Kurumdan da ders alabilecektir.