İslami İlimler % 100 Burslu
İslami İlimler % 25 Burslu
FSMVÜ | Bütünleme Sınavları Hakkında
Bütünleme Sınavları Hakkında

Bütünleme Sınavına katılacak olan öğrencilerin, Öğrenci Otomasyon Sistemi üzerinden, bütünlemeye girmek istedikleri dersleri seçmeleri gerekmektedir. Sınav yoklama listesinde adı bulunmayan öğrenciler bütünleme sınavlarına katılamayacaklardır.

Sınava girmek isteyen öğrencilerin 11-13 Haziran 2018 tarihleri arasında otomasyon üzerinden kayıtlarını yapmaları gerekmektedir.

Bütünleme sınavları 18-22 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Bütünleme Sınavı Uygulama Esasları

Bütünleme Sınavlarına, aşağıda belirtilen durumdaki ders/derslerden girilebilir;

1. Yarıyıl sonu sınavına (final) girme hakkına sahip olup da sınava girmeyen öğrenciler sınava katılabilirler.
  2. Öğrenciler, İlgili yarıyılda kayıtlı olunan FF, FD notlu derslerin yanı sıra DD/DC/CC/CB/BB ve BA notlu derslerden de bütünleme sınavına katılabilirler. (Alınan son not (Bütünleme Sınavı Notu) geçerli sayılacaktır)
  3. İlgili yarıyılda açılan ders/dersleri daha önce hiç almayan veya alınan ders/derslerin devam koşulunu yerine getirmeyen öğrencilere bütünleme sınav hakkı verilmez.
  4. Üniversitemiz dışında başka bir Yükseköğretim Kurumundan alınan ders/dersler için bütünleme sınav hakkı verilmez.
  5. Final sınavı yapılmayan uygulamalı ders/dersler için bütünleme sınavı yapılmayacaktır.(Laboratuvar, uygulama, atölye ve projeler.)
  6. Final sınavlarında geçerli olan başarı kuralları bütünleme sınavlarında da uygulanacaktır.
  7. Bütünleme sınavı notu final sınavı notu yerine geçecektir.
  8. Bütünleme sınavına kayıt yaptırdığı halde girmeyen öğrencilerin final notu geçerli olacaktır.
  9. Bütünleme sınavları için mazeret sınavı yapılmayacaktır.

Bütünleme sınavı ders seçimi örneklemi için tıklayınız.

يجب على الطلاب/الطالبات، الذين يريدون دخول الامتحانات التكميلية تسجيل اسم الدرس الذي يريدون دخوله في الاوتوماسيون (Otomasyon) بتاريخ 11-13/06/2018. لأنه سوف لا يسمح لأي طالب من دخول هذه الامتحانات التكميلية اذا كان اسمه غير موجود في كشف التفقد للامتحان.وستبدأ الامتحانات التكميلية  بتاريخ 18-22 /06/2018.

المبادئ وأسس التطبيق للامتحانات التكميلية

شروط دخول الامتحانات التكميلية:

1. الطلاب/ الطالبات الذين كان لهم حق دخول الامتحانات النهائية ولم يتمكنوا من دخولها.
  2. الطلاب/ الطالبات الذين كانت علاماتهم متدنية مثل (FF/FD) بالاضافة الى الطلاب والطالبات الذين يريدون رفع علاماتهم وقد سبق وحصلوا على (DD/DC/CC/CB/BB/BA) وفي هذه الحالات توضع العلامة التي حصل عليها الطالب في الامتحانات التكميلية للأهمية القصوى.
  3. لا يسمح للطلاب أو الطالبات الذين لم يأخذوا مادة الدرس بدخول الامتحانات التكميلية، كما لا يسمح للذين أخذوا مادة الدرس ولم يدواموا وتعدوا النسبة الرسمية المسموحة لهم في عدم الحضور.
  4.  لا يسمح للطلاب / للطالبات من دخول الامتحانات التكميلية اذا اخذوا هذه الدرس من مؤسسة تعليمية أخرى غير جامعتنا.
  5. لا يوجد امتحانات تكميلية للدروس العملية والتي لم يكن لها امتحانات نهائية مثال على ذلك (المختبرات، التطبيقي، المشروعات والورشات).
  6.  قواعد الامتحانات التي تم تطبيقها في الامتحانات النهائية سيتم تطبيقها في الامتحانات التكميلية.
  7.  توضع العلامة التي حصل عليها الطالب في الامتحان التكميلي بدلاً من العلامة التي حصل عليها في الامتحان النهائي.
  8.  اذا سجل الطالب الدرس في الاوتوماسيون لكي يدخل الامتحان التكميلي ولم يدخل. تُحسب له العلامة التي حصل عليها في الامتحان النهائي.
  9.  لا يوجد امتحانات معذرة للامتحانات التكميلية.

Bütünleme sınavı ders seçimi örneklemi için tıklayınız.أضغط هنا مثال على اختيار الدرس للامتحان التكميلي.