FSMVÜ | Fıkıh Usûlü Okumaları: Hulâsatü’l-Efkâr
Fıkıh Atölyesi
Fıkıh Usûlü Okumaları: Hulâsatü’l-Efkâr

Fakültemiz Öğretim Elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Üveys ATEŞ tarafından haftalık düzenli olarak Fıkıh Usulü Okumaları programı gerçekleştirilmektedir. Program kapsamında hâlihazırda Kâsım b. Kutluboğa’nın Fıkıh Usulü alanında telif ettiği “Hulâsatü’l-Efkâr Şerhu Muhtasari’l-Menâr” adlı eser okutulmaktadır. Bu eser,  Osmanlı medreselerinde asırlarca ders kitabı olarak okutulmuş, Hanefî ilim çevrelerinde geniş kabul görmüş, üzerine pek çok ilmi çalışma yapılmış olan Nesefî’nin “Menâru’l-Envâr” adlı eserinin İbn Habîb el-Halebî tarafından yapılan muhtasarının şerhidir. Eser klasik Hanefî Fıkıh Usûlü Literatüründe başlangıç seviyesinde bir kitaptır.

Dersler, zoom üzerinden her hafta Perşembe günü saat 12.00-13.00 arasında yapılmaktadır.

Programda, başlangıç seviyesinden başlayıp öncelikli olarak Hanefî usul literatüründen temel eserlerin okutulması hedeflenmektedir. Bu suretle Fıkıh Usulü alanında ihtisas yapmak isteyen Fakültemiz Lisans öğrencilerine, alanla ilgili temel kaynakları tanımaları, bunları okuyup anlayabilmeleri ve genel olarak İslam Hukuk Metodolojisi hakkında bilgi edinmeleri yönünde katkı sağlamak amaçlanmaktadır.