FSMVÜ | İslâmî İlimler Fakültesi

FSMVÜ | Prof. Dr. M. Fatih Andı ile Fatih Seminerleri IV
Prof. Dr. M. Fatih Andı ile Fatih Seminerleri IV

İslâmî İlimler Fakültesi’nin geleneksel hale getirdiği “Prof. Dr. Fatih Andı ile Fatih Seminerleri”nin dördüncüsünde Hz. Peygamber’i sanatla anlatmanın imkânları konuşulacak.

Hz. Peygamber’i anlamaya ve anlatmaya çalışma çabası klasik sanatlarda geniş bir yer tutuyor. Modern sanatların ise bu çabaya nasıl imkânlar sunduğu üzerine derin tartışmalar söz konusu. Modern sanatların teknikleri ve imkânları kullanılarak Hz. Peygamber’in yeni bir üslupla anlatılması beraberinde modern sanatlara karşı eleştirel bir tutum da getiriyor.

Siyerin modern sanatlarla anlatım imkânı/imkânsızlığı meselesine sunduğu açılımlarla konunun gündeme gelmesine ve farklı bakış açılarıyla tartışılmasına katkı sunan Rektörümüz Prof. Dr. M. Fatih Andı, “Hz. Peygamber’i Sanatla Anlatmak” semineri ile 7 Kasım 2019’da Fatih Yerleşkesi Konferans Salonu’nda olacak.

Etkinlik Türü : Seminer
Yer : Fatih Yerleşkesi Konferans Salonu